İKÇÜ 2012-2013 AKADEMİK YILI AÇILIŞI GÖRKEMLİ BİR TÖRENLE YAPILDI

İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi 2012-2013 akademik açılışı ve Aydınlıkevler Sağlık Yerleşkesinin açılışı Rektör Prof.Dr. Galip Akhan evsahipliğinde Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım’ın katılımıyla gerçekleştirildi. Açılış törenine Vali Yardımcısı Mustafa Erdoğan, İzmir Emniyet Müdürü Ali Bilkay, İYTE Rektör
ü Mustafa Güden, İzmir Ekonomi Üniversitesi Rektörü Tunçtan Baltacıoğlu, Şifa Üniversitesi Rektörü Yusuf Erdoğan, Celal Bayar Üniversitesi Rektörü Mehmet Pakdemirli, Rektör Yardımcıları, Dekanlar, akademisyenler, öğrencilerin yanı sıra; İzmir Milletvekilleri Nesrin Ulema, Aydın Şengül, Hamza Dağ,Rıfat Sait ve İlknur Denizli de katıldı.

“Mezun öğrencilerimiz iş bulma kaygısından uzak olacak”
İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi Halk Dansları Topluluğunun, Zeybek oyunu ile başlayan törende konuşan Rektör Prof.Dr.Galip Akhan, “Mezun öğrencilerimizi, iş bulma kaygısından uzak tutan, mezun olduktan sonraki kariyer planlamasını da yapan bir üniversite olacağız. “Dünya Üniversitesi” dediğimiz bir konsept ile öğrencisinin karşısına çıkan İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi, “Erasmus University Charter”ını en kapsamlı seviyede yani “Extended” düzeyinde almış; Avrupa’nın en seçkin üniversiteleri ile ikili ortaklık çalışmaları başlatmıştır” dedi.
“40 milyon TL’lik yatırım”
Üniversite Master projesinin alternatifli olarak tamamlandığına dikkat çeken Rektör Prof.Dr. Galip Akhan,”Eğitim ve öğretim olanaklarını en üst düzeyde karşılayacak dersliklerimizi ve laboratuvar alt yapısını; modern teknoloji ile donatarak oluşturma çabası içindeyiz. Üniversite yerleşkemize 2012 yılı sonu itibariyle toplam 40 milyon TL’lik yatırım ihalesi yapmanın mutluluğunu yaşamaktayız” şeklinde konuştu.

“2 yılda büyük mesafe katettik”
Aydınlıkevler Sağlık Yerleşkesi’nde Diş Hekimliği Fakültesi’nin hasta kabulüne başladığını anlatan Prof. Dr. Akhan, “Diş sağlığı hizmetlerimizden günde 500 hasta faydalanmaktadır. Bayraklı’da kurulacak sağlık kampüsünde tıp, diş hekimliği, eczacılık fakülteleri, sağlık bilimleri enstitüsünü içeren birimlerimiz oluşturulacak. Sağlık Bakanlığının klinik çalışmaları bu bölümlerde yürütecek” diye konuştu.
“İzmir üniversite şehri olmayı hak ediyor”
Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Yıldırım, Katip Çelebi Üniversitesi’nin 12 fakülte, 440 hoca, 735 öğrenci ile hizmet verdiğini belirterek, “Hoca başına neredeyse iki öğrenci düşüyor. Bu ülkemizin nereden nereye geldiğin gösteriyor. İzmir denizcilik şehri, ticaret ve sanayi şehri, turizm şehri, İzmir artık bir üniversite şehri. İzmir’de 5’i vakıf 9 üniversitesi var. 100 bini bulan öğrencisi var. Dolayısıyla İzmir üniversite şehri olmayı hak ediyor” dedi.
“Üniversitelerimizin yıllık yatırım bütçesi 3 katrilyon”
Katip Çelebi isminin genç bir üniversiteye verilmesini çok önemli bulduğunu anlatan Bakan Yıldırım, “17. Yüzyılın düşünürü, bilim adamı Katip Çelebi, aynı zamanda bir denizci. Çelebi’nin isminin bu genç üniversitede yaşatılması insanımızın ilime, irfana ilim adamına verdiği değerin, onlara gösterdiği vefanın bir örneğidir. Emeği geçenleri kutluyorum. Göreve geldiğimizde Türkiye’de 76 üniversite vardı. Şu an 168 üniversite var. Bunun 102’si devlet kalanı vakıf üniversitesi. Üniversitelerimizin yatırım bütçesi sadece 250 milyon TL idi. Şu anda üniversitelerimizin yıllık yatırım bütçesi 3 katrilyona çıktı. Yeni kurulan üniversitelerimizin tamamında sıfırdan kampüsler yapılıyor. Bu anlamda Katip Çelebi Üniversitesi’nin Sayın Rektörünü ve akademik personelini kutluyorum. Bir apartman altı nerede yer buluruz hiç önemli değil hemen işe başlayalım. Gençler yetişsin, üniversite kapısında bekleyenlerin sayısını azaltalım” diye konuştu.
“İnsana yatırım taşa toprağa yapılan yatırımdan farklıdır”
“Eğitim, bilim insana yapılan yatırım taşa toprağa yatırımdan çok farklıdır” diyen Bakan Yıldırım, şöyle devam etti: “Taşa toprağa yapılan yatırımın ömrü bellidir. Ama insana yapılan yatırımlar nesilden nesile, asırdan asıra devam eder. Katip Çelebi, Yunus Emre, Fuzuliler, zaman geçiyor onların ismi bizim hafızamızda daha fazla yer alamaya devam ediyor. Eğitime ve insana daha fazla yatırım yapmaya devam edeceğiz.”
“Bunlar tabela üniversitesi” eleştirilerine yanıt
‘Bunlardan üniversite olmaz, hocaları, öğrencileri nerede bulacaksınız’ şeklindeki konuşmaları hatırladığını ifade eden Bakan Yıldırım, “Bir işe başlamak onu tamamlamanın yarısıdır. Katip Çelebi Üniversitesi kurulduğunda ne yeri, ne hocası, ne de imkanı vardı. Ama bugün fakülteleri var, hazırlık yapılanları var. Yüksek puanlarla tercih edilen sağlık bilimleri, tıp ve diş hekimliği fakülteleri var. Eğitime yatırım geleceği yatırımdır. Gençlere yatırımdır ” diye konuştu.
Öğrencilere de seslenen Yıldırım, üniversitelerin sadece meslek edinme yeri olarak görülmemesi gerektiğini belirterek, “Biz de buralardan geçtik. Anadolu’nun bir köyünden çıkarak mücadele ederek bu noktalara geldik. Şimdi ülkemizin bize yaptığı yatırımın karşılığını hizmet olarak vermenin gayreti içindeyiz. Üniversiteler meslek öğretmenin yanında insanları küresel, evrensel düşünmeyi öğreten, muhakeme kabiliyetini artıran özgür düşünceyi geliştiren kurumlardır. Gençlerimizin üniversite yıllarını en iyi şekilde kullanmaları çok önemlidir” dedi.

“Yurtta kalan öğrencilere bedava internet”

Bakanlık olarak okullara geniş bant interneti sağladıklarını dile getiren Bakan Yıldırım, “Şimdi yeni bir karar aldık. Yurtlarda kalan 308 bin yüksek öğrenim öğrencisine bedava internet kullandıracağız. Bunu Gençlik ve Spor Bakanlığı ile beraber yapıyoruz” müjdesini verdi.

Konuşmaların ardından İKÇÜ Rektörü Prof. Dr. Galip Akhan, Bakan Binali Yıldırım’a plaket ve çiçek takdim etti. Bilimsel Yayın Onur Ödülleri ile Akademik Biniş Giydirme Töreni ile devam eden tören, Aydınlıkevler Sağlık Yerleşkesinin sembolik olarak açılışı ve kurdele kesimi ile son buldu. Açılışın ardından Yerleşkeyi gezen Bakan Yıldırım Diş Hekimliği Fakültesi hastanesinde incelemelerde bulundu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir